8 maj 2016
11:00

Fagersta Södra IK P06 Blå

Referat: Västerås IK P06:1 - Fagersta Södra IK P06 Blå

Premiären avklarad även i nivå 1 serien, en premiär som bjöd på fantastiskt sommarväder och strålande sol på Rocklunda. VIK mötte idag Fagersta Södra blå som tog ledningen med 1-0 efter mindre än 30 sekunder. Vi vaknade till och ägde spelet resten av halvleken. Vår snabbhet och vårt fina spel resulterade i en straff som gav 1-1 och vi kunde även ta en välförtjänt ledning i sista minuten före halvtidsvilan. Andra halvlek fortsatte inledningsvis bra men Fagerstas fysiska spel tröttade ut oss rejält. Ett par kontringar och lite väl mycket stolpe in senare så fick vi se oss besegrade med 2-5. Rejält oförtjänt i mina ögon men jag kan ju vara lite partisk...
Förra året blev det 7-0 till Fagersta och det var bara spel mot ett mål, jämfört med det har vi tagit ett rejält kliv framåt. Det är kul att se att vi nu kan spela jämt mot lag även i nivå 1 serien.